MTB-ZLIK-2023-Novigrad_i

Završena je MTB Zimska liga Istre i Kvarnera – nagrade za Diega Žužića i BK Poreč

Posljednja utrka u sezoni zimske serije MTB ZLIK održana je u organizaciji BK Novigrad. Nastupilo je čak 190 natjecatelj(ic)a iz Italije, Slovenije i Hrvatske.

Od deset predviđenih utrka u kalendaru sezone 2022./23., na kraju je održano njih devet jer su organizatori BK MTB Istra Pazin otkazali XC Ježenj zbog najavljenog lošeg vremena. MTB ZLIK je i ove godine ponudio zanimljive rute, neke klasične “stanice” i neke nove rute. Zanimanje slovenskih i talijanskih natjecatelja za zimske utrke i dalje je veliko, a hrvatski organizatori nemaju razloga za strah da će u sljedećoj, 16. sezoni proći išta lošije.

Natjecatelje u starijim kategorijama čekala je dinamična kružna staza duga nešto manje od pet kilometara, koja je uključivala kratke uspone, singl odsjeke, slalomiranje između stabala i dio trase na plaži.

U Novigradu je na dugoj stazi u muškoj kategoriji do 30 godina slavio Gregor Dimic (Energijateam.com) u kategoriji juniora – drugi je bio njegov klupski kolega Žan Pahor, a treći Talijan Cristian Di Gasper (ASD Jam’s Bike Team Buja). U vrhu su bili i brojni mlađi biciklisti domžalske Energije.

Kod žena najbrža Talijanka Sofia Arici (ASD Jam’s Bike Team Buja) bila je ispred dvije Slovenke – Nastje Ahačič (Energijateam.com) i Anet Trakonja (mebloJOGI Pro Concrete), sve tri iz kategorije U30.

Članovi BK Poreč koji su taj dan uspješno odvozili utrku jesu Diego Žužić (Seniori U30M), Tom Ban (Master B U50M) i Denis Terlević (Master A U40M).
Treba napomenuti da je Diego Žužić u kategoriji Seniori U30M u ukupnom poretku zimske lige osvojio 3. mjesto, a Biciklistički klub Poreč dobio je nagradu za najbolje organiziranu utrku ove sezone zimske lige 2022./2023. XC Stancija Becich.

Članovi BK Poreč ponosni su na osvojenu nagradu jer su svojim trudom i radom zaista opravdali nagradu za najbolje organiziranu utrku zimske lige 2022./2023. te najavljuju još bolju utrku u sezoni ZLIK-a 2023./2024.

Tags: No tags

Comments are closed.