BK-Poreč-Rocky-Trails-2023_i

Biciklisti BK Poreč sudjelovali na Kamenjak Rocky Trails

Proteklog vikenda 1. i 2.4.2023. održano je u Premanturi 25. izdanje Kamenjak Rocky Trails outdoor festivala. Dvodnevno natjecanje privuklo je velik broj natjecateljica i natjecatelja iz čak 18 zemalja (Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Češke, Austrije, Njemačke, Švicarske, Poljske, Novog Zelanda, Litve….), a nemali broj onih koji voze i utrke Svjetskog kupa.

Na prekrasnom Kamenjaku u subotu je održana utrka u Olimpijskom krossu (XCO) UCI C1 kategoriji na kojoj je nastupilo preko 300 natjecatelja, uključujući i one koji su na ovoj utrci prikupljali bodove za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Drugi dan Kamenjak Rocky Trailsa, nedjelja bila je rezervirana za 9. MTB maraton XCP/XCM. Maraton utrku odvozilo je tristotinjak biciklista na području zaštićenog krajolika Kamenjaka na suhom terenu južnog Kamenjaka i prekrasnoj stazi samo nekoliko metara od mora.
Najbrži u muškoj kategoriji iz Torpado Factory Teama bili su Švicarac Sout Casey i Talijan Dorigoni Jakob ušavši zajedno u cilj.
U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Litvanka Sosna Katazina također iz Torpado factory teama.

Članovi našeg kluba Diego Žužić i Albert Kiš nastupili su u kategoriji Hobby 2 M i odvozili stazu dugu 42 km sa 600 m uspona.
U kategoriji Hobby 1 M nastupili su Robi Grižančić i Michael Breakwell na stazi dugoj 21 km sa 300 m uspona.
Velike čestitke našoj Dijani Benković koja je u kategoriji Hobby 1 W osvojila 2. mjesto na stazi dugoj 21 km sa 300 m uspona.

Pohvale organizatoru KBBXS Adrenalina iz Pule za uspješno organiziran još jedan Kamenjak Rocky Trails outdoor festival.

Tags: No tags

Comments are closed.